Select Page

Αλεξανδρούπολη, 22-01-2015

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του ΔΠΘ, με τη συνεργασία των άλλων Πανεπιστημιακών κλινικών, στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριος 2015) θα υποδεχτεί τους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα επιθυμούσαν την παρακολούθηση και απόκτηση του πρώτου στον Ελλαδικό, αλλά και τον Ευρωπαϊκό χώρο, προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Ωτορινολαρυγγολογία, με τίτλο «Ρινολογία-Ρινοχειρουργική» (Αρ. ΦΕΚ: 3382/18-12-2012). Με την ολοκλήρωσή του ο μεταπτυχιακός φοιτητής λαμβάνει Master degree diploma στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) είναι η μεταπτυχιακή διδασκαλία, έρευνα και πρακτική εκπαίδευση στη Ρινολογία-Ρινοχειρουργική.

Σκοποί του ΠΜΣ είναι:

α) η κατάρτιση-εξειδίκευση νέου επιστημονικού δυναμικού σε περιοχή επιστημονικής αιχμής της Ρινολογίας-Ρινοχειρουργικής, όπως η Ενδοσκοπική Χειρουργική, η αντιμετώπιση των παθήσεων της ρινός, των διαταραχών του ύπνου, των διαταραχών όσφρησης και γεύσης.

β) η σε βάθος κατάρτιση επιστημόνων, ώστε αυτοί να καταστούν ικανοί για την παραγωγή νέας γνώσης.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής της ημεδαπής και Τμημάτων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής που κατέχουν τίτλο ειδικότητας ΩτοΡινολαρυγγολογίας ή τουλάχιστον έχουν ένα χρόνο Γενικής Χειρουργικής και δύο χρόνια ειδικότητας ΩτοΡινολαρυγγολογίας.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του πτυχίου είναι τα 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο του 2015 και θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Το πρόγραμμα σπουδών για την απόκτηση του ΠΜΣ περιλαμβάνει κύκλο θεωρητικών μαθημάτων (Πέμπτη-Κυριακή μία φορά το μήνα), κύκλο πρακτικής εκπαίδευσης, κύκλο εκπαίδευσης και εξάσκησης σε θέματα έρευνας καθώς επίσης και τη διπλωματική εργασία, η οποία εκπονείται μετά το πέρας των μαθημάτων.

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στην Αθήνα και στην διδασκαλία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες, αλλά και ξένοι συνάδελφοι στην Ρινολογία-Ρινοχειρουργική.

Τα δίδακτρα αντιστοιχούν στο ποσό των 5.000 ευρώ και για τα δύο έτη σπουδών, τα οποία θα καταβάλλονται στην Επιτροπή Ερευνών της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το κόστος του προγράμματος ανά μεταπτυχιακό φοιτητή υπολογίζεται άνω των 10.000 ευρώ (κόστος καθηγητών, παρασκευάσματα, αντιδραστήρια, αναλώσιμα, υλικοτεχνική υποδομή κλπ.), ποσό το οποίο καλύπτεται από χορηγίες και δωρεές άλλων φορέων.

Τον Ιούνιο του 2015 ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σπουδών του μεταπτυχιακού και θα αποφοιτήσουν οι πρώτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές με τη λήψη Master degree diploma στο αντικείμενο της Ρινολογίας-Ρινοχειρουργικής

Σας παρακαλούμε όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο ΠΜΣ να μας αποστείλει ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Η επιλογή θα γίνει με βάση το βιογραφικό σημείωμα των υποψηφίων και μετά από συνέντευξη σε επιτροπή Καθηγητών από το Πανεπιστήμιο.

Για λοιπές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ κλινικής στα ακόλουθα τηλέφωνα ή μέσω e-mail στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Τηλ. Επικοινωνίας: 6978898918 (κ. Κωνσταντίνος Καλέντζης), e-mail: kkalentz@kom.duth.gr ή εναλλακτικά στα e-mails: vdanielidis@hotmail.com & katotomihelakism@yahoo.gr.

 

Με τιμή,

 

Β. Δανιηλίδης

Καθηγητής ΩΡΛ

Διευθυντής ΩΡΛ Κλινικής ΔΠΘ