Select Page

Ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου: 9-11 Οκτωβρίου 2020
Μέρος διεξαγωγής συνεδρίου: Ίδρυμα Ευγενίδου

Αγαπητοί συνάδελφοι, Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρινολογίας της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου θα έχει διαφορετικά στοιχεία από τα προηγούμενα. Στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Εταιρίας γίναμε όλοι κοινωνοί των προβλημάτων της εταιρίας που είναι και απόρροια των πολλών επιστημονικών εκδηλώσεων.
Αυτή η πρακτική πιστεύουμε ότι έχει οδηγήσει σε μειωμένη υποστήριξη των εκδηλώσεών μας και συνακόλουθα τις περισσότερες εταιρίες, και κύρια την Πανελλήνια, σε δυσχερή οικονομικά θέση.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ρινολογικής Εταιρίας σε καλές αλλά και δύσκολες εποχές προσπάθησαν και επέτυχαν, χωρίς συμβιβασμούς στο επιστημονικό επίπεδο, να εξασφαλίσουν την οικονομική της αυτάρκεια. Πιστεύουμε ότι αυτή τη λογική θα ακολουθήσει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την Εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει στη διάρκεια του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου.
Με συμφωνητικό που προσυπογράψαμε όλες οι επιστημονικές εταιρίες της ειδικότητάς μας, αποφασίσαμε το 2020 η Πανελλήνια να μην κάνει Σεμινάριο και το 2021 να μην κάνουν οι θεματικές εταιρίες αντίστοιχη εκδήλωση.
Στο Πανελλήνιο Συνέδριο θα υπάρξουν στρογγυλές τράπεζες της Πανελλήνιας Εταιρίας και θα συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και η Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Διαταραχών Κατάποσης και η Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου.
Αν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με ορθολογικό τρόπο, στηρίξουμε με συνέπεια έστω και με την απλή συνδρομή μας την πανελλήνια και προτάξουμε το «εμείς» του «εγώ» σύντομα θα έχουμε ισχυρές σε όλους τους τομείς εταιρίες και υψηλού επιπέδου επιστημονικές εκδηλώσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτή τη λογική σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στηρίζοντας την προσπάθεια μας στο Συνέδριο που οργανώνουμε στις 9-11 Οκτωβρίου 2020 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

 

Παύλος Μαραγκουδάκης Πρόεδρος Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Ιωάννης Κωνσταντινίδης Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου

Άρης Πάγκαλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών

Αλέξανδρος Δελίδης Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Διαταραχών Κατάποσης